Google

Muhabbet Kuşlarında Genel Sağlık Bilgileri!

Başlatan İLYAS ŞEN, 16 Haziran 2017, 11:24:48

« önceki - sonraki »
Arkadaşlar bir çoğumuz hayatımızın belli dönemlerinde mutlaka evde bir evcil hayvan beslemişizdir.
Çoğunlukla da bu Muhabbet kuşu olur.
Muhabbet kuşları hastalıkları ve tedavileri hakkında bir yorum yazmadan önce bilmelisiniz ki bu durum evde besleyen hoby maksatlı besleyenler ile üretmek isteyen kişiler için tedavi şekilleri biraz farklılık gösterebilir.
Sebebi ise adet bakımından çok sayıda kuş besleyen kişilerin ekonomik imkanları da mecburiyetleri de o nispette değişmektedir.


Ama unutmamamız gereken asıl konu amacımızın hastalıkları iyileştirmekten daha çok sağlıklı olan hayvanımızın sağlıklı kalmasını sağlayabilmemizdir.

Bu gün kuşlarımızın hastalanmaması için nelere dikkat etmemiş gerektiği konusu üzerinde fikirlerimi paylaşacağım.
1- Muhabbet kuşları hava akımlarından çok çabuk etkilenirler. Bu konu bir çok muhabbet besleyen tarafından dikkat edilmediğinde ölümle sonuçlanan hastalıklara zemin hazırlamaktadır. (tedavisi öncelikle mevsim kış ise üşümeden durabilecekleri bir ortama alınır calpol gibi çocuk şuruplarından içirilmeye çalışılmalıdır.
2- Kuşlarımızın bulunduğu ortamı temiz tutmamız gerekmektedir. Özellikle uzun süre havalandırılmamış ortamlar onları çok çabuk hasta edecektir. Bunun dışında kafes temizliğini ihmal etmeden haftada bir yapmalıyız. Evde 8 yaşından büyük çocuklarınız var ise bu sorumluluğu onlara vermeniz hem onların gelişimleri için hemde kuş bakmanın sadece onunla oymaktan ibaret olmadığını anlamaları için iyi olacaktır. Havasız ortamda kalmamaları gerektiği gibi direk güneş alan bir yerde yaz mevsiminde bırakmamız da onun sağlığı için sakıncalı olmaktadır. Malum yaz mevsiminde çok sıcak günlerde güneş altında bizim bile dayanma gücümüz azalır.

3- Çok fazla yeşil gıda vermemeliyiz. Zira çok severek yemelerine karşılık ishal olmalarına sebep olabilmektedir.
Haftada bir kez içme sularına yeşil nane yaprağı suluğun içinde kalacak şekilde vermeniz faydalı olacaktır.

4- Kafeslerde yemlik içinde sanki yem varmış gibi görünür. Lakin bu yem kabuğu da olabilir. Bu sebeple yemliklerinin günlük kontrol edilmeleri gerekmektedir. (Dikkat edilmezse aç kalan kuşunuz 3 gün içinde direncini kaybedip hasta olmaya aday olabilir)

5- Aklıma geldikçe yazmaya devam edeceğim.

Mesajı Paylaş


[IMG]http://i61.tinypic.com/2mpx3sw.png[/img]<br /><br />www.kuluckadunyasi.com
  • Gösterim 2,864 
  • Muhabbet Kuşu
  • 0 Yanıtlar





Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter


Yasal Uyarı

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Kuluçkadünyası.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Kuluçkadünyası.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.