Haberler:

Türkiye'nin En Büyük Forum Sitesi

Google

Yumurta Tavukçuluğu

Başlatan Yücel TÜRKMEN, 16 Ocak 2015, 15:01:10

« önceki - sonraki »
 bana kalırsa düşük sayıda ve karısık ırk alarak başlamanız. lohman kesinlikle mantıklı değil. nick brown ve ataks olabilir, yanına belki biraz plymout ve az sayıda ligorin mantıklı olur. her şeyden önce besleyeceğin ırk ve yumurta rengi daha önemli. tavuk satanlar lohman brownu satmak için çok uğraşıyorlar bu konuda dikkat edin. Mesajı Paylaş
SİLVER,SPLASH,BLUE LACED WYANDOTTE
LIGHT BRAHMA (Q7) , DARK BRAHMA (KARA OĞLAN) , LIGHT SUSSEX , SULTAN , İSPENÇ...
544 638 88 77 -HoBi PARK-ANTALYA-

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Uye ol Veya Giris yap
bana kalırsa düşük sayıda ve karısık ırk alarak başlamanız. lohman kesinlikle mantıklı değil. nick brown ve ataks olabilir, yanına belki biraz plymout ve az sayıda ligorin mantıklı olur. her şeyden önce besleyeceğin ırk ve yumurta rengi daha önemli. tavuk satanlar lohman brownu satmak için çok uğraşıyorlar bu konuda dikkat edin.

gördüğüm iki çiftlikte tamamen lohman var. Karışık konusunda da şu sorun var. playmut, agustalorp, ligorin, sussex adam çiftine 100 yumurtaya 6-7 lira diyor. nasıl alacağımda nasıl başlayacağım bu fiyatlara bilemiyorum.
Düşüncem ise; 1000 adet lohmanla başlamak, kazandıkça, ortam buldukça bir tarafta da kendi civcivimi yetiştirmek. bunlarda yukaırdaki agustralorp, sussex cinsleri.

ataks leri de araştırdım, onunda bir sürü handikapı var. yumurta fiyatlarını falan buldum ankara tavuk araştırma enstütüsünün ancak yarka fiyatlarına ulaşamadım. civcivi 5 tl den satıyorlar sanırım orda da türler var. ataks- atak-atabey hangisi olmalı
Mesajı Paylaş

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Uye ol Veya Giris yap
Siz bilirsiniz ama bir küçük tavsiye bu işe ben çok para kazanacağım diye başlamayın ve illaki kaybetmeyi göze alacağnız bir miktarla girin neticede bir iş sahibi imişsiniz. Ve sadece bu işte değil her işte olduğu gibi maliyet hesabı hep evde yapılan hesaptan fazla kazanç ise az çıkar somut olarak.  bol şans Allah yolunuzu açık etsin.

niyet çok para kazanmak değil abi. Niyet 1. aşamada bu ürünleri ailelerimizde temiz olarak tüketmek 2. ileriye dönük adım atmak.
ilk etapta çok kazanma gibi ve hatta kazanma gibi bir derdim yok. kendini kurtarsın yeter. işi hakkı ile yaparsak kazanacağımı ümit ediyorum. bir sürü plan var arkasında. ama ilk iş bunun yürür hale gelmesi. tutmak için aradığım yer sanayi bölgelerine yakın trafiği yoğun bir yol. yazı piknikçiler çok kullanıyor. Ve ağva gibi turistlik bir bölgeye giden yol. Eğer ki bu yol üzerinde aradığım şartlarda yer bulabilirsem kapıdan satış bile beni kurtarır. Olmadı toptancı ayarladım. 0,40 dan almayı tahhüt etti. bostancı da arkadaşın iki tane süper marketi var vızır vızır. Daha olmadı adapazarında eniştenin hem marketi hem toptancısı var ona gönderirim. hiç bir şey olmadı dostlar yan çizdi, istanbulun "elit" semt pazarlarına tezgah açar bir tane monotör koyar internet üzerinden çiftlikteki 2-3 kamerayı bağlar canlı tezgahta gösteririm. Yine taneyi 1 tl en satarım.

böyle düşünüyorum ama başlamadan bilinmez Mesajı Paylaş

beni bu işe yönlendiren sebeplere bakmak lazım;
lise muhasebe mezunuyum
kalite sorumlusu olarak 7 yıldır aynı yerde çalışıyorum.
maaşım xxx anca ay sonunu getiriyor.
birikim yok, gelecekte iyi pozisyon umudu yok.
asıl beni yönlendiren ise yaş geçiyor, eldeki mevcut becerileri artık herkes yapıyor. burdan çıksam diğer bir firmada durum farklı olmayacak. Hatta iş bulmak bile zor olacak.
iki dil bilen gencecik çocuklar işsiz geziyor beni ne yapsınlar.
hobim tavuk-arılar
genetiğim toprağa kodlanmış. hayatım boyunca hiç kopmadım topraktan ve hep köyümün özleminin çektim. bahçede yetiştirdim köye gittim ekin biçtim.

Gelelim niye tavukçuluk; az çok dilinden anlıyorum, girdileri yani hammaddeyi kontrol edebilirim. Nedir hammadde yem ve tavuk. tavuk bir süre sonra kendi içimden civciv olarak yetiştirebiliyorum. Dışa bağımlılığım kalkıyor. Yem ; arkadaşın manisada 50-bursada 15 tuzlada 5 dönüm arazisi mevcut. Benim memlekette 100 dönüme yakın arazi mevcut + cuzzi rakamlara tarla kiralanabilir. Eh ek, biç, topla dediğim gibi genetik kodlarımızda mevcut.
Arıcılık; yine yukarıdaki mantıkta olduğu gibi girdileri kontrol edebilirim. Uzun zamandır istanbul da piyasada gözlem yapıyorum. Ayakta kalanların
1. sermayesi güçlü olanlar
2. yeri iyi olanlar
3. değer yarabilenler
olduğunu gördüm.
ressam, bir kalem bir kağıtla iyi kazanabiliyor, elektronik mühendisi bir bilgisayarla iyi kazanabiliyor, makina mühendisi çizgilerle, bense arılarla tavukarla.

ve yıllar önce ilk iş deneyimimi yaşadığım patronumun ne hikmetse yaptığı kafam kazınmış durumda. Yaptığı aslında çok basitti ama iyi idi.
yaptığı şuydu. bir fabrika kuruyorsa eğer, büyümesini onun dalları aracılığı ile yapıyordu. yani yine o farbikasına dışarıdan almak zorunda olduğu ürünlerle.
Diyelim plastik pencere. Pen profilleri kendisi üretiyor ise, onun kulplarını üretmek için yeğenine bir yer açıyor, pen profilleri kaplamak için poşet gerekiyorsa, poşeti temin edebilecek başka bir akrabasına onu açıyordu. böylece ihtiyacı oaln malzeme için verieln para içeride kalıyordu, rakiplerine göre uygun fiyata alıyordu ve zor durumlarda dayanışma sergilene biliyordu. Ve en önemlisi üretilen nihai üründe maliet ve girdi kontrolü kendi eline geçmiş oluyordu.
bir işe kalkışırken , planlama yaparken bende bu usule göre gitmeye çalışıyorum. yumurta, üretmek için tavuk, tavuk için civciv, civciv için anaç, makine
yumurta: üretmek için yem,  yem için tarla, tarla ekim için araç gereç vs.vs.
eğer bunları aşamalı olarak başarabilir isem o zaman kazanmaya başlayacağım. yoksa ilk etapta ayakta tutsun,  büyüme fırsatı versin yavaş yavaş yeter bana.

Zaten civciv kendinden, yem kendinden organikte böyle bir şey değilmiydi. Alırız sertifikamızı
Mesajı Paylaş

Yücel bey merhaba. Projenizi kulağa güzel geliyor ama işleri büyütürken bakım ve pazarlama ile ilgili sıkıntılar da büyüyecek. Sanırım ilk etapta yarka alarak başlamayı düşünüyorsunuz. Aldığınız yarkaların kalitesi ve giriş maliyetlerinizi iyi hesaplamanızı tavsiye ederim. Piyasada iki hafta sonra yumurtaya başlar diyerek yarka satıp da iki ayda ancak kılavuz atan yarkaları satan ve çıkma tavukları bakıma alıp tekrar tüye sokup yarka diye pazarlayan insanlar var. Muhasebe konusunda bizden daha hesaplama ve geleceğe dair yorumlama yapabilirsiniz fakat aldığınız hayvanların aşı kartlarını mutlaka kontrol edin. İşler büyüdükçe bilmediğimiz, karşınıza daha önce hiç çıkmayan onlarca faktörle mücadele etmek zorunda kalacaksınız. Allah utandırmasın inşallah. Mesajı Paylaş
Light Sussex, Colombian Buff Brahma, Blue Laced Red Wyandotte.

Yücel bey şu hususa da dikkat edin lohman hibrit bi ırktır o bakımdan lohmandan civciv olmaz ( lohman satan bir yarkacının bana söylediği bundan üç yıl önce hibrit olduğu için civciv alamazsın ) atak s de hibrit ondan civciv alınır lakin yumurta verimi hibrit olduğu için ikinci nesilde azalırmış ( yine yarka pazarlayan kişinin bana belirttiği) o bakımdan civciv muhtemelen sizden olmaz o tarz hibrit cinsler beslerseniz. Hoş oda aşılır sizde civciv alırsınız 2,50 tl civcivler o cinslerin .

Ayrıca yumurta verimi düşen tavukları kesip temizleyip de satabilirsiniz böyle bir döngü kurarsınız .
civciv al yetiştir yumurtasını sat - verimi düştümü organik tavuk eti sat belirttiğiniz gibi tavuklarla uğraşmayı seviyorsanız zaten işin zor kısmını atlattınız demektir. Çünkü bu tarz işletme kuruacak kişi işin başında olmalı ve hayvan sevmeli

Allah yolunuzu açık etsin umarım başarılı bir organikçi olursunuz. Hoş bu organik lafınında biraz cılkı çıktı ama :) Mesajı Paylaş

Bende aynı işleri yapıyorum gibi,

tavukta var arıda

Arıcılık için nette güzel forum siteleri bulabilirsiniz, belki de üyesiniz dir, Reklam vermemek için yazmıyorum.
Benim pazarlayabileceğim 100 kg bal potansiyelim var ,her sene ona ulaşmaya çalışıyorum.

Tavuk içinde hibrit düşünmüyorsanız (ataks gibi), Irk olarak en ucuzu pleymuth görünüyor.kuluçkalık yumurtası 3 tl den bulabilirsiniz.
daha sonra sussex gibi diğer ırklara da yönelebilirsiniz . Kümeste temizliğe önem verip fazla fire vermezseniz, bir şekilde çarkı döndürmeye başlarsınız.Sadece yemeklik düşünüyorsanız da fazla çeşit yapmanında anlamı yok. Mesajı Paylaş

değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. tavukta hibrit düşünüyorum ilk etapta sebebi de şu; ben yumurta tavukçuluğu yapacağım ve buna en uygun görebildiğim kadarı ile lohman ve ataks. öyleyse bana yumurta veren tavuk lazım. zaten sizlerinde belirttiği gibi civcivlerinden aynı verim alınamıyor öyleyse;
benim işletmem yürürken sussex, agustalorp, paymut ligorin artık o dönem hangileini uygun bulursam civcivlerim büyücek. Hali hazırda kuluçka makinem var zaten, çıkardığım civcivlerimde var. Eh bakabiliyorumda. şu an 20 tane brahma civcivim var aralıkta çıkarmıştım.
Diyeceksiniz ki hibrite girme bunlarla başla. Olmuyor işte. çiftine 100 lira vererek 1000-2000 lik yumurta tavuğu sürüleri oluşturalamıyor. Hadi civciv aldık verim için 7-8 ay gerekli. Beklemek istemiyorum. Öyleyse hibrit alarak yürüyen bir sistem kurmalı ve kendi damızlıklarımı oluşturmak için yapılacak harcamaları karşılayabilmeliyim. Sonrası kolay zaten kendi sürünü de onlardan oluşturabilirsin, kuluçkalık yumurta satarak kazanca katkıda sağlayabilirsin civcivlerini de satarsın.  Mesajı Paylaş

yani ayakta kalabildikten sonra bir sürü faaliyet için imkan var bu konuda. mesele seçimleri doğru yapıp ayakta kalabilmek.
bu işteki benim en büyük avantajım;
riske attığım para benim olmadığı gibi, başarısız olma durumunda "ben zaten aylık 1000-1500 lira organik adı altında ürünlere para harcıyorum, olmazsa kendi ürettiğimiz yumurtayı, tavuğu, imkan olursa kıvırcık salatayı domatesi yediğimize sayarız) diyebilecek dostlara sahip olmak. birazda cesaretimi onlar arttırıyor zaten Mesajı Paylaş

Yücel bey Murat Gündüz beyin, dizin ve benim fikirlerimin bir ortayolu olarak aklıma şöyle birşey geldi. Hibritle başlayıp hibritle devam edebilirsiniz. Yumurtaya oldukça yaklaşmış şekilde 20-22 haftalık sağlıklı atakslar temin edebilirseniz hem kısa sürede üretime başlamış ve beklememiş olursunuz hem de yaptığınız masraf çabuk geri dönüş yapmaya başlar, daha sonra elinizdeki hayvanlar verimden düşmeye başladıkça arkadan yine yumurtaya yakın yarkalarla sürünüze takviye yapıp bir yandan da doğal tavuk eti olarak yumurta veriminden düşen tavuklarınızı değerlendirebilirsiniz. Böylece aylarca yavru büyütmek, kuluçkayla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Yarka konusunda ataksı telafuz etmemin sebebi de lohman browna nazaran bi nebze daha iyi et tutması ve yumurta verimi konusunda da lohmanı aratmaması. Mesajı Paylaş
Light Sussex, Colombian Buff Brahma, Blue Laced Red Wyandotte.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Uye ol Veya Giris yap
Yücel bey Murat Gündüz beyin, dizin ve benim fikirlerimin bir ortayolu olarak aklıma şöyle birşey geldi. Hibritle başlayıp hibritle devam edebilirsiniz. Yumurtaya oldukça yaklaşmış şekilde 20-22 haftalık sağlıklı atakslar temin edebilirseniz hem kısa sürede üretime başlamış ve beklememiş olursunuz hem de yaptığınız masraf çabuk geri dönüş yapmaya başlar, daha sonra elinizdeki hayvanlar verimden düşmeye başladıkça arkadan yine yumurtaya yakın yarkalarla sürünüze takviye yapıp bir yandan da doğal tavuk eti olarak yumurta veriminden düşen tavuklarınızı değerlendirebilirsiniz. Böylece aylarca yavru büyütmek, kuluçkayla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Yarka konusunda ataksı telafuz etmemin sebebi de lohman browna nazaran bi nebze daha iyi et tutması ve yumurta verimi konusunda da lohmanı aratmaması.

evet abi doğru söylüyorsun. söylediğin daha mantıklı. Ancak ataks bildiğim kadarı ile tavukçuluk araştırma enstütüsü geliştiriyor. Onlarda sitesinden anladığım kadarı ile civciv veriyor ve fiyatı da 5 tl. Yarka olarak alınabiliyormu ordan bilmiyorum. Oranın dışında da kimden alınmalı emin değilim. Güvenmek zor Mesajı Paylaş

Var yarka olarak satan saten yarkacılar atak s in kuluçkalık yumurtasını TAE den Ankaradan alıyolar kuluçkalık yumurta fiatı orada 1 tl adam alıyo 20.000 -30.000 yumurta belki fazla zaten Ankaradaki devlet çiftliğinin amacı ülkedeki tavukçulara tavuk sağlamak sonra bunu çıkarıp büyütüp satıyolar . Yoksa kendileri anaç beslemiyo ha ben gider ankaradan yumurta alırım diyosan gidip alabilirsin . Vatandaşada satış var ama göndermiyolar gidip yerinden alabilirsin . Nerden biliyorum TAE yi arayıp sordum:) Mesajı Paylaş

Piyasada Ataks yarka satan firmalar var. Fakat siz gidip de 5-10 tane almayacağınıza göre ince eleyip sık dokumanız lazım. İşini çok düzgün yapan firmalar da var, hayvan getirecem diyerek kapora alıp ortalıktan kaybolan da... Mesajı Paylaş
Light Sussex, Colombian Buff Brahma, Blue Laced Red Wyandotte.

Yarka alımında benim bildiğim bir yarkacı var reklam olmasın diye ismini söylemiyim ama alanlar memnun diye biliyorum. Birde şu var internette farklı farklı yarkacılar var ama bikaç kez karşılaştım çoğu birbiri ile bağlantılı burada dikkat edeceğin husus çıkma tavuk vermesinler onun içinde dikkatli ol aşı kartına falan bak bi kaç salma üretim yapandan referans al hatta git yerinde al , belli sayıyı geçtimi sen 1000 lerden bahsediyosun onlar gelip yerine kadar teslimde ediyolar. Mesajı Paylaş

TAE de damızlık civciv satışları oluyor , damızlıklardan çıkaracağınız civcivler de ataks olacağı iddaası var.Fiyat 5 tl
Diğer 2,5 tl lik civcivlerin yumurtasından çıkanlar verimi düşüyormuş, ama sonuçta %20 düşer fazla da düşmez sanırım, bakım iyi olunca onlarda iyi yumurtlayacaktır.

Ayrıca Hobi amaçlı tavuk besleyen arkadaşlar tae yi taklit ederek, ataks  elde etmek için
Pleymuth tavuk ve RIR Horoz eşletiriyorlar. Mesajı Paylaş

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Uye ol Veya Giris yap
TAE de damızlık civciv satışları oluyor , damızlıklardan çıkaracağınız civcivler de ataks olacağı iddaası var.Fiyat 5 tl
Diğer 2,5 tl lik civcivlerin yumurtasından çıkanlar verimi düşüyormuş, ama sonuçta %20 düşer fazla da düşmez sanırım, bakım iyi olunca onlarda iyi yumurtlayacaktır.

Ayrıca Hobi amaçlı tavuk besleyen arkadaşlar tae yi taklit ederek, ataks  elde etmek için
Pleymuth tavuk ve RIR Horoz eşletiriyorlar.

Lohman Brown salma tavukçuluk için az yem tüketimi olması,yumurtaya giriş zamanının 18/20. haftada olması,salma olarak araziyi aktif ve verimli kulanması,yumurta istikrarının ve yumurta kabuk renginin uygun olması,sakin ve uysal bir karakterinin olması,gurk olmaması gibi önemli özelikleri sayesinde ORGANİK YUMURTA VE SALMA TAVUKÇULUK sektöründe vazgeçilmez ve tartışılmaz lider ırk tır...Lohman Brown tüm dünyanın yemeklik yumurta sektöründe kahve rengi yumurta yapan lider yumurta ırkı dır..

LİGORİN::::::Ligorin dünya üzerinde beyaz yumurta yapan lider ırk tır,inanılmaz verimli ve en az yem tüketimi ile beyaz yumurta üretiminde tek lider ırkı dır.
LİGORİN salma tavukçuluk ta ve organik yumurta sektöründe beyaz yumurta yaptığı için tek başına beslenebiliçek bir ırk değil dir.Fakat adetli besi yapanlar lohman brown ırkı ile karışık besleyebilir ve bu sayede yumurta üretimi kahve ve beyaz yumurta olarak iki renk üretim ede edilir,buda doğallık ve köy yumurtası görüntüsü açısından çok ta olumlu olmaktadır..yumurta satışında çok daha avantajlı konumda olabilirsiniz,

Ataks yumurta verimi güzel ve salma tavukçuluk için kulanılabileçek bri ırk tır,Ataks siyah renk olması itibari ile köy tavuğu görüntsünden dolayıda da ayrıca sevilmektedir,

Ataks ama yinede yumurta verimi açısından lohman brown ve ligorin den daha geride dir, ve ayrıca yem tüketimi de daha fazladır,ayrıca ataks ortalama 5 ile 5,5 ayda yumurtaya girmekte dir ve yıllık 250/270 adet gibi yumurta verimleri olmaktadır.

doğal çiflik sitesinde böyle bir açıklama var. başka yerlerde de beznerlerini okumuştum. bir kaç yerle görüştüm. lohman için 20 hafta yumurtaya başlar denirken ataks için 24 haftalar teleffuz ediliyor.

bu nedenle başlangıç olarak lohman yarka, devamında kendi sürümü oluşturmak için ligorin ve l sussex civciv büyütmeye karar verdim sayılır.
Mesajı Paylaş

Allah hayırlı ve bereketli eylesin Mesajı Paylaş


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter


Yasal Uyarı

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Kuluçkadünyası.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Kuluçkadünyası.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.