Haberler:

Türkiye'nin En Büyük Forum Sitesi

Google

Moli / Mly

Başlatan muhammet ali temel, 09 Ocak 2012, 23:07:48

« önceki - sonraki »
Akvaryumlarımızı Süsleyen Değışik Desenlerde Olan Sevimli Moli Balığı Hakkında Eski bir üretici Olarak Siz Değerli Arkadaslarıma Bir Nebzede Olsa bilgi Vericem..
Molilerin Erkekleri 4cm Dişileri ise 6cm Uzunluğa Erişebilir ve Yakın Akrabalarıyla çifleştirilerek Değişik renk ve desenlerde Moli elde edilebilir..
Moliler 24-28 santigrat derece sıacaklıktaki suyu severler. Isıı sabit kalmali Aksi taktirde hemen mantar kaparlar hatda ölümler bile olabilir.
Moli için Akvaryum Kurarken 10lt suya bi çay kaşığı tuz atılmasi Gayet iyi Olur..1 erkeğe 3 dişi Olacak Şekılde Dağlm olmalıdr.
Moliler Dogurgan balıklardır ortalama 40-45 günde bir 20-25 arasi yavru doğumu yaparlar..
Gelelim en sık Sorulan Soruya; Moli yavrularını Yermi? Bircok yerde yemez Desede,ben nekadar moli beslediysem hepsi yavrularnı yedi.. peki Çözümü Varmı? Evet var 1. ayri bir doğum tankı (akvaryum) 2. Yavruluk 3. Akvaryumun icini bitkilendirmek 4. Kendimce yapmış olduğum V şeklinde ortası bos Olan akvaryum ici camekan..
1. Ayrı bir tankta dogum yaptırmak yavru vermi açısından en idaldir fakat iki akvaryum arasnda ısi farkı Olmamalıdır..
2.Yavruluk Kullanmak; bu sakıncalıdr ama genelde tercih edilir. Nedn sakncalı Derseniz balık yavrulukta sitrese grip ölebilir..
3. Akvarymu bıtkilendirmek; balık dogum yaptgnda yavrular icgudusel olarak saklanck yer arar.. Ve bitki aralarna saklanr. Zayt fazla olur ama kalan sağlr bzmdir.
4. Akvaryumun içine V Şeklinde bir ayaklı camekan yaptrn yada yapın Fakat v Derken V nin alt ucu yarım cm yada 1cm açk olsun ve anaçları burada besleyn.. Dogum esnasnda yavrular bu boşluktan düşüp akvaryuma girecektir.. Ve bu şekilde hiçbir zaiyat Olmicaktır..

Bir Sonraki Konum Kılıçkuyruk Olacak.. Mesajı Paylaş


  • Gösterim 3,888 
  • Balık Irkları
  • 3 Yanıtlar




Akvaryum sahibi olduğum zamanlarda tercih ettiğim bir balıktı.Ay molly ler gerçekten güzel oluyordu.Suyun sıcaklığını 27-28 C yapınca çoğalmaları hızlanıyordu.Daha düşük sıcaklıklarda üşütme nedeniyle kayıplar artıyordu. Mesajı Paylaş
Deve yavaş gider, ama hep gider!



Ben bir arkadaşımda görmüştüm. Bitkilendirme çalışması yetersiz gelmişti. O da paketleme ipi olan rafya ipini bıçak veya makas ile kurdela buklesi şeklinde bukleler haline getirip akvaryumun yarısını kaplamıştı. Bu sayede yeni doğmuş olan yavrular bu iplerin aralarına saklanıyorlardı. Akvaryumun diğer yarısında hiç bu iplerden bulunmadığından anaçlar rahatlıkla gezinebiliyordu.

Mesajı Paylaş
[IMG]http://i61.tinypic.com/2mpx3sw.png[/img]<br /><br />www.kuluckadunyasi.com

ilyas beyin dediği gibide olur o yöntemide denedim ben. ama pek memnun kalmadım. o en son anlattığım V şeklindeki camekanı yaparak Çok Büyük Verim aldım. Yapmak İsteyen Arkadaşlar Olursa yardımcı olurum Mesajı Paylaş


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter


Yasal Uyarı

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Kuluçkadünyası.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Kuluçkadünyası.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.